Ciutadans (C’s) impulsarà accions judicials i polítiques per derogar tots els reglaments d’usos lingüístics “il·legals” en els que es prioritzi l’ús del català al del castellà, segons ha informat el líder de la formació, Albert Rivera, en un comunicat.

Rivera ha reaccionat així a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que aquest dijous ha estimat parcialment el recurs interposat pel PP a l’Ajuntament de Barcelona i ha anul·lat que el català sigui llengua d’ús preferent al consistori.

“Els tribunals confirmen que una Catalunya bilingüe ha de tenir unes institucions bilingües”, ha afirmat el dirigent de C’s, que també ha aplaudit la decisió del TSJC de resoldre parcialment a favor de quatre famílies que sol·licitaven que el castellà sigui llengua vehicular en l’educació dels seus fills.