El líder de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, ha demanat aquest dissabte que el president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, comparegui d’urgència al Parlament per explicar “possibles responsabilitats polítiques” en el cas Palau, després que un informe policial ha constatat que fons que Ferrovial va donar a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música en concepte de patrocini van acabar finançant CDC a través de la Fundació Trias Fargas.

Rivera ha explicat en roda de premsa que pot ser el cas de corrupció més greu conegut en democràcia, perquè l’informe “destaparia que a Catalunya les empreses concessionàries han de passar per caixa abans d’aconseguir un contracte de concessió”.

Es confirma que les concessionàries han de passar pel peatge de CiU“, ha dit, ja que, segons l’informe, el cas de Ferrovial pot no ser l’únic de desviament de fons, ja que de la informació subministrada per la Trias Fargas es dedueix que la seva principal font d’ingressos són les donacions particulars i que moltes de les que rep són d’empreses de rellevància.

Això explicaria als ciutadans per què hem pagat peatges 40 vegades, per què tenim més peatges que la resta de comunitats autònomes i per què són intocables els contractes amb les concessionàries de peatges“, ha dit.

Ciutadans també ha demanat la compareixença parlamentària del conseller Lluís Recoder i del president d’Abertis, Salvador Alemany, perquè expliquin al Parlament per què hi continua havent peatges que ja s’han pagat, i Rivera ha afegit: “Preguntarem a Recoder i a Alemany per què Abertis va pagar 160.000 euros a CDC“.