• Miguel García, portavoz de l’Hospitalet, ha recordado que “vecinos de l’Hospitalet como los del barrio de Gornal llevan semanas movilizándose porque se han reducido los horarios del CAP y la pediatría solo atiende un día a la semana a raíz del estado de alarma”. 

L’Hospitalet de Llobregat, miércoles 8 de julio de 2020. El Grupo parlamentario de Ciutadans (Cs) ha registrado dos propuestas de resolución en el Parlament de Catalunya para “recuperar todos los Centros de Atención Primaria (CAP) y Centros de Atención Especializada (CAE) que fueron cerrados o vieron reducida su actividad debido a la crisis del COVID-19, con las mismas plantillas y mismos horarios de atención que tenían antes de decretarse el estado de alarma”. Asimismo, propone “coordinar con los Ayuntamientos las nuevas necesidades que deben gestionar los CAP y los CAE debido al colapso anterior y a las necesidades posteriores generadas por el COVID-19”.

El portavoz del Grupo municipal de Ciutadans (Cs) de l’Hospitalet de Llobregat, Miguel García, ha recordado que “cuatro de los CAP de l’Hospitalet (Sanfeliu, Can Serra, Santa Eulalia y Gornal) aún no han recuperado toda su actividad después del estado de alarma, y vecinos como los del barrio del Gornal llevan semanas movilizándose porque se han reducido los horarios del CAP y la pediatría solo atiende un día a la semana a raíz del estado de alarma”, y ha advertido que “no solo es básico que se recupere la actividad de la atención primaria en todos los ambulatorios de la ciudad, ya de ordinario saturados, sino que es imprescindible adaptarlos a las exigencias que genera la pandemia, para lo cual es necesario la coordinación con los ayuntamientos”.

Nota de prensa en català

L’Hospitalet de Llobregat, dimecres 8 de juliol de 2020. El Grup Parlamentari de Ciutadans (Cs) ha registrat dues propostes de resolució al Parlament de Catalunya per “recuperar tots els Centres d’Atenció Primària (CAP) i Centres d’Atenció Especialitzada (CAU) que van ser tancats o van veure reduïda la seva activitat a causa de la crisi del COVID-19, amb les mateixes plantilles i mateixos horaris d’atenció que tenien abans de decretar-se l’estat d’alarma”. Així mateix, proposa “coordinar amb els Ajuntaments les noves necessitats que han de gestionar els CAP i els CAU a causa del col·lapse anterior i a les necessitats posteriors generades pel COVID-19”.

El portaveu del Grup municipal de Ciutadans (Cs) de l’Hospitalet de Llobregat, Miguel García, ha recordat que “quatre dels CAP de l’Hospitalet (Sanfeliu, Can Serra, Santa Eulalia i Gornal) encara no han recuperat tota la seva activitat després de l’estat d’alarma, i veïns com els del barri del Gornal porten setmanes mobilitzant-se perquè s’han reduït els horaris del CAP i la pediatria només atén un dia a la setmana arran de l’estat d’alarma”, i ha advertit que “no sols és bàsic que es recuperi l’activitat de l’atenció primària en tots els ambulatoris de la ciutat, ja d’ordinari saturats, sinó que és imprescindible adaptar-los a les exigències que genera la pandèmia, per a això és necessari la coordinació amb els ajuntaments”.