Rainaldo Ruiz, portavoz adjunto de Cs en el Ayuntamiento de l’Hospitalet.

∙ ERC y Comunes se abstienen ante la propuesta de Cs para despolitizar el Consell Esportiu de l’Hospitalet tras el caso de presunta corrupción por el que la alcaldesa de la ciudad está bajo investigación judicial.

L’Hospitalet de Llobregat, jueves 28 de enero de 2021. El pleno del Ayuntamiento de l’Hospitalet aprobó ayer por la tarde la propuesta presentada por el grupo municipal de Cs para despolitizar el Consell Esportiu de l’Hospitalet después de que saltara el caso de presunta corrupción por el cual la alcaldesa de la ciudad, la socialista Núria Marín, está siendo investigada por presunta malversación, prevaricación y omisión del deber de perseguir delitos. 

El portavoz adjunto de Cs en l’Hospitalet, Rainaldo Ruiz, ha explicado que “no es función de la política determinar si ha habido o no hechos delictivos en torno a los casos de corrupción, eso le corresponde a los juzgados y tribunales de justicia, pero sí impulsar las reformas necesarias para garantizar el correcto funcionamiento de las instituciones”. Ruiz ha defendido que “hay que evitar la confusión generada entre el partido que lleva más de 40 años gobernando la ciudad y una entidad privada para la promoción del deporte escolar que emana de la ley catalana del deporte de 1988 que recibe subvenciones públicas de diferentes administraciones y cuya dirección estaba copada por concejales del gobierno municipal y destacados militantes del partido de gobierno”. 

La propuesta, ante la cual se han abstenido ERC y los Comunes, planteaba la reducción de la representación del Ayuntamiento en los órganos de dirección del Consell Esportiu de l’Hospitalet al mínimo legal y que estuviera formada por personal técnico municipal. Cs proponía, a su vez, instar a la Generalitat a modificar la ley catalana del deporte para eliminar por ley la presencia política en la dirección de los Consells Esportius, sin embargo no ha sido aprobado este punto por los votos en contra del PSC y la abstención de ERC y Comunes.

El portavoz de Cs ha planteado que “es necesario liberar de la tutela política al Consell Esportiu y a cualquier entidad de la ciudad, para que puedan actuar de forma autónoma velando por los intereses de sus asociados y no dependan del poder político de turno que los pueda usar para sus intereses, patrimonializando la entidad”.

Nota de prensa en català

L’Hospitalet de Llobregat, dijous 28 de gener de 2021. El Ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet va aprovar ahir a la tarda la proposta presentada pel grup municipal de Cs per despolititzar el Consell Esportiu de l’Hospitalet després que saltés el cas de presumpta corrupció pel qual l’alcaldessa de la ciutat, la socialista Núria Marín, està sent investigada per presumpta malversació, prevaricació i omissió del deure de perseguir delictes. 

El portaveu adjunt de Cs a l’Hospitalet, Rainaldo Ruiz, ha explicat que “no és funció de la política determinar si hi ha hagut o no fets delictius al voltant dels casos de corrupció, això li correspon als jutjats i tribunals de justícia, però sí impulsar les reformes necessàries per garantir el correcte funcionament de les institucions”. Ruiz ha defensat que “cal evitar la confusió generada entre el partit que porta més de 40 anys governant la ciutat i una entitat privada per a la promoció de l’esport escolar que emana de la llei catalana de l’esport de 1988 que rep subvencions públiques de diferents administracions i la direcció estava copada per regidors de govern municipal i destacats militants del partit de govern”.

La proposta, davant la qual s’han abstingut ERC i els Comuns, plantejava la reducció de la representació de l’Ajuntament en els òrgans de direcció de Consell Esportiu de l’Hospitalet al mínim legal i que estigués formada per personal tècnic municipal. Cs proposava, també, instar la Generalitat a modificar la llei catalana d’l’esport per eliminar per llei la presència política a la direcció dels Consells Esportius, però no ha estat aprovat aquest punt pels vots en contra de PSC i la abstenció d’ERC i Comuns.

El portaveu de Cs ha plantejat que “cal alliberar de la tutela política a Consell Esportiu i a qualsevol entitat de la ciutat, perquè puguin actuar de forma autònoma vetllant pels interessos dels seus associats i no depenguin del poder polític de torn que els pugui utilitzar per als seus interessos, patrimonialitzant l’entitat”.